2010-06-18

Fashion girl 2

Altijd leuk om de verschillende mogelijkheden van 1 stempel uit te testen. Hier gebruikte ik dezelfde stempel als in deze post, maar nu in combinatie met Distress inkt in plaats van papier.

It's always fun to do some testing on the different possibilities of one stamp. Here I used the same stamp as in this post but in combination with Distress ink instead of paper.
De achtergrond is gemaakt volgens een techniekje uit "A Compendium Of Curiosities" van Tim Holtz. Op een achtergrond van Distress inkt heb ik een swirl gestempeld met water. Het water reageert met de inkt en je krijgt het effect van stempelen met bleek. Ik heb de stempel eerst beïnkt met Versamark en er dan water op verneveld, zo blijft het water iets beter "kleven".

To make the background I used a technique by Tim Holtz, illustrated in "A Compendium Of Curiosities". I inked the background with Distress Ink and stamped the swirl with water. Distress is reactive with water, the image fades as if you've stamped in bleach. I applied Versamark to the stamp before misting with water. This helps the water stick to the stamp image. 

Distress inkpads background: Tattered Rose, Worn Lipstick, Wild Honey, Victorian Velvet, Fired Brick
Distress inkpads stamps: Spiced Marmalade, Mustard Seed, Vintage Photo
Stamps: Studio Art Stamps (Fashion) - La Blanche (swirl)-Clubscrap (text)


14 comments:

 1. meid wat leuk, ik vind alle 2 de achtergronden goed gelukt, bedankt voor de tip, dat moeten wij ook kunnne :)) enige stempels, ik moet echt met andere ogen leren kijken :)) ik zie de verkeerde stempels geloof ik. Zo moet weer snel gaan, de werklui zijn hier de hele voortuin ligt erbij als een bouwplaats, eindeliojk zijn ze aan het werk, maar het wordt mooi, je zult wel de voor en na fotos zien, soon!! dan gaat krokkie verdwijen, bedankt voor je leive mail, liefs van mij

  ReplyDelete
 2. Oh die is ook al even mooi als de vorige! Leuk idee-tje voor de achtergrond, die wil ik ook eens proberen :o)
  En ja, stilaan heb ik ook geleerd om 1 stempel op verschillende manieren te gebruiken. Eerst dacht ik, ik moet een hoop stempels hebben om iets mooi's te maken maar jij hebt hiermee het tegendeel bewezen.
  Fijn weekend en groetjes

  ReplyDelete
 3. Heeeel mooi,je achtergronden zijn altijd helemaal top en heel leuk hoe je nu de stempels gebruikt heb!
  En ik vind het zo leuk om te zien dat jij zoveel technieken beheerst en gebruikt!!Heel mooi alles altijd even kunstig!!
  Fijne dag,Jolanda

  ReplyDelete
 4. Fantastische achtergrond. heerlijke vrolijke kleuren.
  Grtjs Miek

  ReplyDelete
 5. Wonderful piece....thanks for telling us how you created the lovely background ;)

  ReplyDelete
 6. Deze kaart is ook mooi geworden! en wat een mooie achtergrond! Prachtige kleuren!

  ReplyDelete
 7. Dank je voor deze tip over de achtergrond! Ook dit is weer echt een heel mooie kaart geworden. Ik vind de tekststempel trouwens geweldig:)

  ReplyDelete
 8. Wat is die techniek mooi gelukt bij jou!!! Ik zie het al, ik moet nog "even" oefenen, ha ha! Maar jouw resultaat werkt wel aanstekelijk om het nogmaals te proberen. Super mooie kaart geworden Anneke.
  Groetjes van Yvon

  ReplyDelete
 9. Wat een leuke achtergrondtechniek, zeker een om eens te proberen, al begrijp ik van Yvonne dat het nog niet zo makkelijk is... Mooie paspoppen!

  ReplyDelete
 10. Wauw, Anneke, prachtige kleuren, de techniek lijkt me inderdaad nogal een precies *niet teveel en niet te weinig water...

  Mooi geworden!

  ReplyDelete
 11. Prachtig, wat en geweldige achtergrond

  ReplyDelete
 12. Ben ook onder de indruk van je prachtige achtergrond! De stempels mooi ingekleurd. En wat een leuke tekststempel erbij!

  ReplyDelete
 13. Wat een leuke techniek! Bedankt voor de duidelijke uitleg, ik ga het gauw uitproberen! Prachtige kaart weer!

  ReplyDelete
 14. Wat maak jij super gave dingen zeg!

  ReplyDelete

Dankjewel voor je bezoekje en je reactie, ik ben er heel blij mee!

Thank you for your visit and your comment, love it!