2010-06-20

Fashion girl 3

Een derde en laatste kaartje gestempeld met de "Fashion sheet" van Studio Art Stamps. Het is gemaakt met ecoline en de "Bleach Stamping" techniek. Ik zag een tijdje geleden een kaart met een mooie bloem, gemaakt volgens deze methode bij StampingMathilda en bedacht dat ik dit ook eens wilde
proberen (kaart en werkwijze hier). Bedankt, Godelieve, voor de inspiratie :) 
Voor wie dit nog niet wist, er staan handige ecoline lesjes op Godelieve's blog hier.

For the last time I made a card with the "Fashion sheet" by Studio Art Stamps. I used the "Bleach Stamping" technique in combination with an ecoline background. Seeing a card with a beautiful flower on StampingMathilda's blog made me decide to try that technique. (card and technique here).
There is an interesting ecoline tutorial on Godelieve's blog here Het acetaat (hard, doorzichtig plastic) is vastgemaakt aan de  ecoline onderlaag met parels en een draadje. De metalen ringetjes zijn op het acetaat gekleefd.

I attached the piece of acetate on top of the ecoline background with beads and a thread. I sticked the metal pieces on the acetate.

Stamps: Studio Art Stamps (Fashion sheet)-Hero Arts (Manuscript Background) 


Gisteren mijn ecoline voorraad wat aangevuld...

Yesterday I bought a couple of new ecoline colors...


Vervolgens wat geoefend (met glad aquarel papier!) in het maken van achtergronden. De ecoline doet nog niet altijd wat ik wil...

Next I made some backgrounds with the ecoline and smooth watercolor paper.
It doesn't always turn out the way I want it to...

13 comments:

 1. Wat een leuke achtergrondjes, en je kaart is buitengewoon prachtig!!!

  ReplyDelete
 2. Ik moest even uitvinden wat je met acetaat bedoeld, is het doorzichtig plastic / mika? Ik denk het haast wel, heb ook even op Godelieve's blog gekeken. Wat een heerlijke voorraad ecoline heb je! Heel mooi al die kleurrijke achtergrondjes die je ermee hebt gemaakt:) Last but not least: ik vind je kaart PRACHTIG! Mooie kleuren als altijd en een leuke techniek.

  ReplyDelete
 3. ohhh, wat is die leuk, enige met die pareltjes, en bedankt dat je je geheimen bloot geeft. :)) ik vind beidewei, je achtergronden prachtig, is het niet het leukst als het anders wordt dan dat je wil? Dat belgische woord 'acetaat' snap ik ook niet helemaal, maar dat zoeken we gewoon op :)) meid, prachtig weer!!! greetz van mij, janine

  ReplyDelete
 4. ooooooohhhhhhhhhh,was het eerste wat ik dacht .....wat schitterend!!!!!!Dit is mijn favoriete uit je serie "fashion girl"!De kleuren...geweldig zo mmooi,ik vind alles aan deze kaart mooi....(je merkt t wel,ik ben enthousiast!!)Super mooi!!!!
  Ook je achtergrondjes zijn heel mooi en van die ecoline gaat niet alleen jij genieten....wij ook!!!
  Fijne avond,Jolanda

  ReplyDelete
 5. Oh ,heerlijk die flesjes ecoline ,prachtige achtergronden!
  Grtjs Miek

  ReplyDelete
 6. Dit is ook weer een beauty! Ik had de ecoline lesjes op Godelieve's blog al gezien. Een paar kleurtjes ecoline gekocht en ik heb zitten knoeien :o( Ze staan nu achteraan in de kast. Nu ik jou achtergrondjes zie denk ik dat ik het nog eens ga proberen. Wordt vervolgd...
  Groetjes

  ReplyDelete
 7. 't Is een PRACHTIGE kaart geworden, wat een mooie fashion reeks!
  Mooi voorraadje achtergronden. Ze gaan allemaal van pas komen.
  Die geelgroene ecoline (vooraan op je foto) is één van mijn favoriete kleuren, fel en fris.

  ReplyDelete
 8. heerlijke kleuren en een geweldig kaartje! Ik denk dat ik mijn inkt ook maar weer eens uit de kast moet gaan halen. ik vind vooral die achtergrondjes met dat effectzout erg mooi.

  Groetjes, anette

  ReplyDelete
 9. Wat een prachtig kaartje weer! Het lijkt wel of je de jurk geborduurd hebt met zwart?
  Ik heb ook al lang niets met ecoline gedaan... Wordt ook tijd dat ik het weer eens uit de kast haal. Mooie frisse achtergrondjes heb je ook gemaakt!

  ReplyDelete
 10. Wat een prachtige kaart! En wat een mooie achtergrondjes heb je gemaakt, super hoor! Ik ga ook eens glad aquarelpapier aanschaffen en kijken of het mij ook gaat lukken zulke mooie resultaten te krijgen want ik heb ergens ook nog ecoline staan ... Mooie collectie ecoline heb je inmiddels;)

  ReplyDelete
 11. Really nice vibrant colors for your work...love it!

  ReplyDelete
 12. Hele mooie kaart en prachtige achtergrondjes ook.

  ReplyDelete

Dankjewel voor je bezoekje en je reactie, ik ben er heel blij mee!

Thank you for your visit and your comment, love it!