2017-06-05

Handlettering #5

Lesson 9 of the Letter Love 101 course is about 'letters in the round'.
 I started by drawing circles using a compass. I colored the circles with my Ecoline markers but the result wasn't what I had in mind. I sprayed on top of the page with Dylusions ink, made it even worse...After spraying water on top with a spray bottle the inks started to 'run' and this finally made me happy :) 
I looked for a few quotes about art and filled the circle grids with text.
It's a pity the circle isn't in the middle of the page but as one of the quotes says: Art has no rules :)

Oefening 9 uit de Letter Love 101 lessen gaat over schrijven in het rond. 
Het duurde wel even voor ik de achtergrond had zoals ik het wilde. Eerst cirkels getekend met een passer. Deze gekleurd met ecoline markers. Dat leek nergens op, dan maar Dylusions spray inkt aangebracht, het werd alleen erger....Water over het geheel gesprayd en toen ging alles (zowel ecoline als Dylusions inkt) mooi in mekaar vloeien en verdwenen de harde cirkellijnen. 
Quotes over 'art' bij mekaar gezocht en de cirkels gevuld met tekst. Jammer dat de cirkel niet wat meer in het midden van de pagina staat maar zoals er staat: 'Art has no rules' :)

A notebook filled with exercises.

Naast mijn Art Journal heb ik ook een schrift om in te oefenen.

9 comments:

 1. Dit is een prachtige pagina! Die overvloeiende cirkels zijn echt top. En je oefenschrift is ook leuk, met al die kleurtjes. Lekker vrolijk...
  Groetjes, Nele

  ReplyDelete
 2. Ooh, prachtig is dit!! Hard geoefend jij!!

  ReplyDelete
 3. Mooi! IK heb deze week ook nog veel geoefend. Ik laat binnenkort nog wat zien. Zo in het rond is tof! Ik schreef vroeger wel eens brieven zo!

  ReplyDelete
 4. Gaaf zeg, jouw rondgeschreven tekst! In eerste instantie dacht ik ook 'jammer dat de cirkel niet in het midden staat', maar bij nader inzien vind ik het juist mooi zo. Staat ook heel leuk dat alle dichte stukken van de letters wit zijn gemaakt. Lekker blijven oefenen ;-)

  ReplyDelete
 5. Prachtige letters en juist mooi net even 'uit het lood' :) Ik heb me voorgenomen op vakantie te gaan oefenen met letters :)

  ReplyDelete
 6. Dat is prachtig gedaan, en wat moet je een geduld hebben om dat alles (kleuren en letters) juist te krijgen. Groetjes, Enny

  ReplyDelete
 7. leuk zo, in een cirkel, is eens wat anders. Ben zelf net bezig aan een tekst in het vierkant..

  ReplyDelete

Dankjewel voor je bezoekje en je reactie, ik ben er heel blij mee!

Thank you for your visit and your comment, love it!